Отговори на част от нападките към „Зелена партия/Българските зелени” във форум на в-к „Дневник”

Каракачанов е ДС кадър.

Казвам се Александър Каракачанов. Който ме обявява за ченге вероятно ме бърка с Красимир Каракачанов (ВМРО). Преди 10 ноември 1989 г., като дисидент, съм бил съучредител на Комитета за екологична защитата на Русе, Клуба за гласност и преустройство и Екогласност. 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Екогласност бе учредена в апартамента на моите родители на 11 април 1989 г. Аз бях секретар на организацията и бях основен инициатор и организатор на събитията пред Кристал – 1989 г., също така на първото гражданско шествие (малко след събитията).

Зелената партия не е направила нищо, в това число и за околната среда

Зелената партия, бе първата учредена партия след падането на Живков. Направили сме не малко неща за опазване на околната среда през тези години – наш пропуск е, че не сме ги достатъчно пропагандирали. До няколко седмици ще има пълна информация за дейността на Зелената партия по години на нашият сайт. Факт е, че освен с проблемите на околната среда във фокуса на нашата дейност са били редица области – икономика (основно енергетика и селско стопанство), градоустройствени проблеми, защита правата на гражданите, борба с корупцията и т.н. Зелената партия бе тази, която успя да прокара в 38-то Народно събрание така известния „закон за Кредитните милионери”, с който излязоха на светло над 1500 лица ограбили държавата с близо 2 милиарда долара. От тогава много хора не ни обичат!
Зелената партия е една от малкото партии, които реално са допринесли за демократизирането на България. Партията, която е доказала, че основната й цел е постигането на повече справедливост в обществото. Това ни навлече много омраза и отляво, и отдясно. Омраза, която е не само към нас, а към всичко, което не разбираме, не приемаме или просто не знаем, а предпочитаме да слушаме лъжите на недостойни хора. Тази омраза ни съсипва като общество десетилетия. Затова с голяма болка гледам как млади хора демонстрират същата омраза и твърдят, че ще променят България!

Каракачановата партия, която е в коалиция с БСП в момента в парламента и с/у която викаме оставка от седмица насам. Точно партията на Каракачанов сега е в управляващото мнозинство. Не само че не прави нищо , ами и лицемерничи като вика срещу тях (уж) е как така хем си с тях хем си срещу тях ?

Зелена партия/Българските зелени е нов политически субект и не в коалиция с никоя партия. ЗП/БЗ, а преди това Зелената партия няма народни представители  нито в този (40-то НС), нито в миналият парламент (39-то НС). Една от причините за това е закона за кредитните милионери, който ние прокарахме в 38-то НС. Източването на парите (около 2 милиарда долара!) от банките по времето на Виденов бяха една от основните причини за хиперинфлацията 1996-97 год. Изкарвайки на светло списъкът с тези хора, Зелената партия посочихме кои са в основата не само на ограбването на страната, но и в основата на мафията, която и сега съсипва държавата ни. Такива неща не се прощават! Виждам, че и в този сайт има хора, които или не го разбират, или не могат да ми го простят!

Петко Ковачев: Имате една-единствена акция от 1998 г. ако не се лъжа и то половинчата - само в защита на Витоша, а не на всички природни паркове, както искахме тогава ние от НПО-та. Това е екологичната дейност на Каракачанов. (от Петко Ковачев)

Във връзка с твърдението на Петко Ковачев, ви предоставяме извадка от статията във в. Капитал - „на 29 април Зелената партия и внесе в парламента събраните до момента 33 000 подписа СРЕЩУ ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ЗАЩИТЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ. Протестиращите настояват Витоша да има статут на национален парк и строителството да е забранено чрез текстове в закона. Вече са изпратени писма до Европейската федерация на зелените партии, Европейския парламент, “Грийнпийс”, .... В същото време на площада пред храм-паметник “Св. Александър Невски” млади ентусиасти от националното движение “Зелени патрули” организираха контраакция в подкрепа на спорния законопроект” (в. Капитал бр.17 от 2 май 1998 г.)

Г-н Петко Ковачев по никакъв начин не подкрепи тази акция, за което имам само едно обяснение - респекта му пред Иван Костов. Така, че от едната страна бе Зелената партия, а срещу нея се зъбеше Амадеус, платен от хората на Иван Костов! Къде беше Петко Ковачев?

Чакъров: Защо се обединихте с партията на Евроинс, която пръсна милиони евро за билбордове?  Движение зелена българия се прослави с това, че напълни страната с билбордове за които никой не знае кой ги е платил и липсва инфо в техните финансови отчети.

Уважаеми г-н Чакъров,
надявам се, че Вие не сте против в партиите да членуват хора, които имат пари. Стига тези пари да са с доказан произход. Ако сте против това, то тогава стоите на много крайно леви позиции! Естествено, това никой не може да Ви го забрани. Парите, които ПП Зелена България е изразходвала на изборите са отчетени пред Сметната палата и тя няма забележки. Можете да проверите в сайта на палатата. Билбордовете са собственост на член на ръководството на Зелена България, който сега е член на ръководството на Зелена партия/Българските зелени. Той е един от най-запалените еколози  които познавам и както се досещате не би посмял да се "осветли" в политическа партия, ако бизнесът му не е напълно чист и прозрачен! Също така, нито един член на ръководството и на двете партии никога не е бил свързан с бизнес увреждащ природата. Ако можете да ни дадете доказателства за обратното за който и да е член на Зелената партия/Българските зелени, то той ще бъде изключен без каквито и да е усуквания! А защо се обединихме? Считате ли е, че е разумно да се явим на избори като българските земеделци?

 

Може ли Александър Каракачанов да даде обяснение, защо дари на Георги Първанов 5000 лева за предизборна кампания?

Основната причина за да подкрепим Първанов е, че той бе по-добрият вариант за страната от Петър Стоянов, който бе стигнал до там в чуждопоклоничеството си, че подкрепяше замяната на кирилицата с латиница. Второ, че тогава като представител на опозицията Първанов прие всички наши искания - още пазя споразумението с него. Прие и не изпълни нито едно! Не сме очаквали да бъде на нашата позиция по отношение на петролопровода Бургас-Александруполис и АЕЦ Беляне, срещу които Зелената партия сме били винаги твърдо против. Но той не пожела да сътрудничи с нас по нито един злободневен екологичен въпрос. За съжаление това е типично поведение за повечето български политици - едно в опозиция, а друго като са на власт! Това е една от многото причини на последните два избора (за ЕП и местните) да се явим самостоятелно, както и да се готвим за самостоятелно явяване на следващите!

 

Г-н Каракачанов, защо си мислите че като сте направили грешка с г-н Гоце, това не е основателна причина да се откажете от политиката? Кой нормален човек се занимава и договаря с откровенни комунисти?!

 

По вашата логика излиза, че който е честен с хората и са го излъгали, то той трябва да напусне политиката? Може би и затова и в т. нар. "политическа класа" практически няма останали честни физиономии. На тях не им пука какво мислят хората и няма да седнат да отговарят на въпроси по форумите! А що се отнася до това какъв е Първанов, то той твърди, че е социалист. Предполагам, че ако беше истински комунист просто не би излъгал.

 

Андрей Ковачев: Къде беше “Зелената партия” на Каракачанов- навсякъде само не и на протестите. Подкрепата му за НПО тогава беше на точката на абсолютното замръзване. След като Иракли набра скорост и Коалиция „За да остане природа в България” промени статуквото в обществото, отношението му се промени. Почна да ни търси и подкрепя.

Зелената партия е участвала в повечето акции за защита на Иракли, Странджа, Рила, Натура 2000. В някои сме били съорганизатори (като протеста за Иракли пред общината в Несебър). Истината е, че тогава господата Андрей Ковачев и Петко Ковачев (все още като безпартийни) горещо ни обеждаваха, че не желаят на тези протести партии, па било то и Зелени. Както се разбра по-късно причината за това им поведение е било, че са се готвили да си направят собствена партия! Е, както се казва живеем в България. С цел да бъдем толерантни към искането на хора, които считахме за съмишленици почнахме да ходим на протестите като граждани и да излизаме с декларации за подкрепа (можете да ги видите на нашия сайт). Гореспоменатите господа знаят това много добре, но говорят обратното. Вероятно така виждат най-бързият начин за утвърждаване на своята партия.

 

Каракачанов излизаше с декларация или уж своя позиция по дадена тема почти веднага след като някое НПО пусне информация до медиите или представи свои анализ или позиция.

Естествено е да ползваме публикуваните становища на НПО и да излизаме в тяхна подкрепа или да ги ползваме в наши декларации! Нали НПО за това ги публикуват. Жалкото, че другите партии ги пренебрегват.

Странно е, че тези НПО, които настина се борят за опазването на природата от много години, някак си недолюбват партията на г-н Каракачанов. Защо ли?!

Не съм виждал никъде официална позиция на НПО, която да заявява, че ни обича или не ни обича. Това, че отделни активисти на партия "Зелените" заявяват своята необич към нас и едновременно с това членуват в някое НПО, не означава, че са ангажирани последните. Напротив, ние работим с голям кръг НПО. Нещо повече, на последните избори за Европейски парламент водач на листата на Зелената партия бе Тома Белев (председател на Зелени балкани - може би най-голямото НПО). Той не би си позволил това ако срещу нас имаше сериозни и основателни настроения.

Зелената партия открито подкрепяше Белене и ядрената енергетика, но понеже са членове на Европейските зелени, някак си се наложи да си сменят публично ориентацията. Дали са я сменили?! Едва ли!

Относно АЕЦ Белене. Ние винаги сме били против. Зелената партия бе единствената, която 1997 г. в 38-то НС гласува против абсурдната Енергийна стратегия внесена от Костов, която залагаше не на повишаване на енергийната ефективност, а на строежа на АЕЦ Белене. Едновременно с това ние бяхме за работата на блокове 3 и 4 на Козлодуй докато изтече проектният им срок, тъй като покриват всички международни изисквания за безопасност. Не сме толкава богати, че да закриваме мощности, които ни носят приход! През цялото това време сме били членове на Европейските зелени и те са запознати с нашата позиция!
Що с отнася до сегашната кампания за откриване на блокове 3 и 4 на Козлодуй - това е само предизборна пушилка. Всички, които са и "за", и "против" са работили за закриването на АЕЦ Козлодуй под натиска на външни заинтересовани кръгове.

Хабитат: В какво е компетентен Каракачанов - с какво се е доказал, като модерен зелен политик - аз нищо не мога да се сетя!? За мен Каракачанов е псевдозелен - между 1988 и 1994 г. имаше някаква роля (дори и положителна) в политическия живот у нас, която отдавна свърши.

Искрено Ви благодаря за това, че Каракачанов „между 1988 и 1994 г. имаше някаква роля (дори и положителна) в политическия живот у нас”. В крайна сметка това са цели шест години! Колко от политиците в България могат да се похвалят, че през този отвратителен период на преход са били полезни за страната си шест години!? Все пак си мисля, че ако погледнете внимателно какво съм вършил и след това – като закона за кредитните милионери, защитата на Витоша (даже Петко Ковачев я признава) и други неща, които и сега ги има на нашия сайт, а до няколко седмици ще качим още информация, то тогава може би ще ми добавите още някоя годинка!
Това, че все пак нещо ми признавате добре, но не разбрах в какво съм виновен!? Не съм „политически адекватен” ? Когато внесох Закона за проверка имуществото на незаконно забогателите” в 38-то НС също ме обявиха за политически неадекватен. Как съм щял да питам от къде са на хората парите! Шест години по-късно под натиска на Европа се прие подобен закон (известен като Закона Петканов), макар и твърде орязан. Същото е и с това дали съм модерен. Никога не съм си поставял за цел да правя модерни работи (може и да е политически грешно), а това което съм считал, че трябва да правя!

Петко Ковачев:  Ти го вкара (Иван Костов) във ВНС, след като той беше на неизбираемо място, но след смъртта на д-р Здравко Савов (Бог да го прости! беше свестен човек) ти поиска от НКС на СДС Костов да води пловдивската листа. Както обикновено, ще кажеш, че си се предоверил?... За твое сведение аз напуснах "Екогласност" и СДС след като И.К. направи от последното единна партия. Беше съвсем очевидно какво се готви. Това беше пролетта (март или април на 1998 г.)

 Петко, аз съм вкарал Иван Костов във Великото народно събрание като ЕКСПЕРТ. Зелената партия напусна коалицията СДС много преди Иван Костов да стане политическа фигура и председател на партията СДС. А го направиха такава фигура тези, които останаха в СДС, в това число и ти. Това, че си се осъзнал овреме – добре. Но, доста време след мен!

Петко Ковачев: Що се отнася до Амадеус. И той беше в Зелената партия. Но я напусна, след като ти стана едноличен и несменяем

 Амадеус е изгонен от Зелената партия, защото го засякох, че ходи и събира пари използвайки моето име. Това стана в началото на 1991 год. , когато съм имал само 2 години стаж като председател, т.е. не е напуснал защото съм бил станал несменяем.

Андрей Ковачев: мнението му, че Зелената партия не е имала право да бъде съорганизатор, а даже и въобще да протестира за Иракли пред общината в Несебър, защото тогава била в управляващото мнозинство.


Значи излиза, че ти нямаш за цел за една свята кауза да накараш всеки да се съгласи, да подкрепи и да застане зад нея. Значи ти не искаш да накараш мнозинството да си промени мнението и да стимулираш хората, които са в него и категорично са на едно мнение с тебе да работят за тази кауза. Но, тогава ти си точно този хунвейбин за който пише твоят анонимен фен „Хабитат”. Такава ли политика, председателю Андрей, смяташ да провеждаш? Политика не на обединение на съмишленици, а на зъбене зад барикадите?
И понеже си от „старите муцуни”, посочи колко личности или партии са имали смелостта за последните 20 години, бъдейки част от мнозинството да излезнат и да защитят екологична кауза в разрез с интересите и решенията на това мнозинство. Аз лично се сещам само за Зелената партия. Ние никога не сме се бояли да застанем срещу което и да е мнозинство (наше или чуждо) щом това противоречи на нашите принципи! Затова вече втори парламент се прави всичко възможно да нямаме наш представител в Народното събрание!

 

Хабитат: защо 19 години съм несменяем председател на Зелената партия.

 

Много е просто – Вие даже не смеете да си напишете името, макар че даже и да го напишите малко е вероятно някой да Ви идентифицира с него на улицата. Аз имам стотици „доброжелатели”, но не се крия зад псевдоними по форумите. Не съм се боял преди 10 ноември да застана открито срещу тоталитаризма, не съм се боял да протестирам срещу Виденов след това. Казвал съм на Иван Костов от трибуната на Народното събрание, че защитава разбойници когато беше в апогея на силата си, и защитавах открито и на улицата екологичната кауза срещу безобразията на настоящето мнозинство.
Има и една друга причина. Имаше едно време „Консервативно екологична партия” (КЕП) – изчезна защото нямаше кой да я движи. Имаше „Партия на Зелените” на Христо Порточанов. Последния (богат бизнесмен) заряза партията си щото видя, че няма далавера за него – нито влиза в парламента, нито пари му носи. Казано с други думи през тези години никой не се блазнеше да прави Зелена партия защото е неблагодарна и тежка работа, а може и боя да си изядеш! Но откак се появи напоследък тази „зелена вълна” за която говори Петко Ковачев нещата се промениха. Появиха се много кандидати и с чисти, и с нечисти ръце. За тези с нечистите е ясно, но защо тези които претендират, че са с чисти бъркат в калта и се опитват да ме замерват? Нали преди всичко себе си цапат!

 

Едно име - включено в листите на Зелена България, което е отявлено антиприродозащитно - Веселина Дърпатова.Това лице е ПР на Балканстрой - виден апологет на ски-зона в биосферен резерват Баюви дупки-Джинцирица (от 1939 г

Лицето Дърпатова няма никакви отношения със Зелена партия/Българските зелени. Едно от условията за вливането на Зелена България в Зелена партия бе да се изчистят от подобни личности!

Давам ви име на изгонен от вас: Албена Симеонова -ефективен природозащитник,

Ето, оказа се че една лъжите Ви рухна – многото хора, които съм наритал се сведе само до Албена Симеонова! Тя е човек, който лъжеше, че е болна за да търси пари от различни институции. Ако имате смелостта да се срещнете с мен ще Ви покажа и документи от свидетели. Затова бе изгонена от Зелената партия с решение на Политическия съвет (повече от 40 човека). Прочу се даже при Европейските зелени, та затова съвсем добронамерено Ви съветвам да не си я държите в партията. Това не пречи да е еколог, но упазил ме бог от такива като нея!

 

Въпроси на Ал. Каракачанов

 

До Андрей и Петко Ковачеви!
Досега отговарях на вашите въпроси бих желал да ми отговорите на някои мои!
1. Защо вие по никакъв начин не подкрепихте нито една акция на Зелената партия (поне 20-30 през последните години) и редица граждански комитети в София. Срещу унищожаването на тревните площи, срещу унищожаването и застрояването на междублоковите пространства, срещу унищожаването на парковете и в частност на Южния парк?! Нима проблемите на околната среда на град в който живее една четвърт от България не ви вълнуват?!
2. Защо не подкрепихте акциите и становищата на Зелената партия по отношение на сметището в Суходол и на организациите които работят там заедно с нас? Защо мълчахте когато Зелената партия настояваше да се търси отговорност от Софиянски и СОС по време на кризата с боклука и далаверата с балирането на отпадъците?
3. Защо нито веднъж не се чуха вашите имена и организации в борбата срещу Софиянски, който съсипа София по всички линии, но най-вече по отношение на зелени площи, градини и паркове?
4. Така и не дадохте отговор защо не подкрепихте Зелената партия в борбата й за опазване на Витоша по времето на Иван Костов!
5. Защо не подкрепихте Зелената партия, която след като разкри чрез т. нар. Закон за кредитните милионери кои са откраднали от държавата близо 2 милиарда долара. Защо не се отзовахте когато ние призовахме да се окаже натиск върху Костов за да направи необходимото те са върнат. Нали с тези пари мафията застрои част от Черноморието!
6. Защо не подкрепихте Зелената партия когато внесохме в 38-то НС Закона за проверка имуществото на незаконно забогателите. Нали той щеше да удари точно по тези които съсипват държавата и в частност околната среда!
И само не казвайте, че това го е нямало защото мога да ви затрупам с документи!
Имам и други въпроси, но отговорете засега на тези!

 

Андрей Ковачев – отговор на въпросите на Ал. Каракачанов

От мен да мине ще му предам на Венци Божилов от Суходол, че зарад моята липса отвориха сметището. Да бях там нямаше да мине това. И на Петко Ковачев, не налудувалия се, ще му предам, че ако си спомня за някакви полицаи, побой над хора и т.н. в Суходол, ще да е сугестия от нечий друг мозък (телепатия му викат), но не и негово автентично преживяване. А да вероятно съм препил в някоя долна кръчма и спомена за едно погребение на защитените територии през 2000 г. май е един друг вид алкохолна сугестия връз мойте спомени. А това дето сега се прави и в Младост и в Изток за зелените площи е баш мираж. Хич не се случва.
Не че имам претенции да съм навсякъде, но винаги сме гледали да помагаме и на кампаниите на другите стига да има с какво.

П. Ковачев – отговор на въпросите на Ал. Каракачанов

До Ал. К. (211): Сашо, напразно се опитваш се да заблуждаваш хората с полуистини. Да, аз не съм подкрепил нито една от твоите действия, защото ти излъга всички ни през годините, започвайки от онова събрание на "Екогласност", за което мълчиш. Дори когато си се прилепвал към акциите на гражданските сдружения и имаше шанс да се промениш и да заработиш - ти пропиляваше този шанс. И след това какво доверие очакваш, каква подкрепа, какви пет лева?

Да, ние (и аз в частност) бяхме на акциите за природните паркове, вкл. и за Странджа (а не само за Витоша, както се опитваш да убедиш всички) - чети един мой предишен постинг. И със Суходол съм работил (вкл. на боя на полицията) и срещу балирането (има становища, има документи, аз пресметнах бъдещата далавера от балите и ги изнесох на пресконференция). Разбира се все с помощта на други колеги - кога повече, кога по-малко. И съм работил с много от активистите от софийските сдружения. И за летището (където ти пак се появи преди изборите от 2003 г., докато ние се борихме с Манева срещу ОВОС- а поне от 3-4 години по-рано) съм работил, и магистрала "Люлин" (пак срещу действията на подчинените на Манева), и пак срещу Манева, но за Банско. Вижда се, че много съм го обичал Костов.

И през всичкото това време ти се прилепваше към тях (софийските сдружения) и към нас - главно в предизборни времена. Но това е малкия проблем - имало е хора да те крепят, бъди рахат.

Големият проблем е, че ти и Зелената партия не се показахте достойни за ролята, която очакваха хората - да бъдете авангарда на зеленото движение в политиката. А сега, след като мина през СДС, СДС-център (или либерали, не помня вече), ДПС и компания и сега - БСП и сателити, хептен няма как да ти повярвам. Който иска да ти вярва - свободен е да поеме този риск.

Гордей се със закона за кредитните милионери. Но кажи, не-кредитният Фидел Беев (Беевград да ти говори нещо?) с чия бюлетина беше избран за кмет? Борба с корупцията и Фидел Беев с бюлетината на Зелената партия! Хайде, холан. На последните избори пак си "давал" бюлетината (Стоичков от Кресна колко е "зелен"?), ама нейсе. А коментара на aman (230) ме подсеща, да ти напомня, че и в Своге си заложил на човек на ДПС. Партия, която отдавна не се бори за права и свободи, а за пари и власт.

Та за туй, що си сторил и за онова, което не си - Костов и Манева не са ти виновни. Но щом ти харесва да ги дъвчеш - дъвчи ги. Имаш си види се, лични проблеми с тях, оправяй си ги. Ала мълчиш за Беров, Виденов, Симеон, Станишев и Първанов... А, забравих. "Излъгаха ме"

Бъди здрав.

 

Ал. Каракачанов

До Петко Ковачев! Благодаря ти, че най-после изплю камъчето. Значи не си подкрепял Зелената партия защото не си ни вярвал – това през 1998 год., когато защитавахме Витоша. Но това е преди изборите 1999г., 2001г.,2003г. и т.н., тоест нямало ги е всички тези „страхотии” в които ни обвинявате! Тогава защо не си ми вярвал? Защото аз, който съм един от 19-те учредителя на Екогласност съм имал доблестта да си подам оставката като секретар, тъй като считам, че не мога да заемам този пост щом ще правя Зелена партия. Вярно имаше няколко болни мозъка, които шушукаха, че аз правя това под натиск от службите, но и след време разбраха, че това са глупости. Но виждам, че ти още боледуваш. Ти, Петко, живееш в миналото, там където е и Къдринов, който бълнува постоянно за държавна сигурност. Ти може впоследствие и да си намразил Иван Костов (ти обичаш да мразиш!), но точно тази дива ултрасиня седесерска вълна на която ти принадлежиш го издигна на върха! А за хората от тази вълна, като Георги Марков (един истински доносник), Каракачанов и Петър Дертлиев бяхме най-омразните хора. Ето това е основната за отношението ти към мен! Трагедията ти е, че живееш в миналото, а искаш да правиш партия, която да спаси България в настоящето! Направо си за Шекспир.

 

Ал.Каракачанов

До Петко Ковачев! Това, че твърдиш, че си се участвал в някои от Софийските акции го приемам на доверие. Но много непочтено е да твърдиш, че Зелената партия сме се прилепяли към гражданските сдружения в София! Гражданските сдружения редовно се събираха в офиса на Зелената партия, ние ги подпомагахме организационно и медийно, много от инициативите бяха чисто наши и т.н. Неслучайно и листата ни за местните избори 2003 г. бе съставена изцяло от техни представители - мога да ти изпратя листовките от кампанията!
Кампания за летището съм я почнал още като кмет (1991 г.) - подготвях неговото преместване, след това Зелената партия я продължихме, включително и на изборите 1994 година. И за това също мога да ти пратя листовки от изборите!
Петко, честно казано ужасно е досадно да опровергавам всяка твоя ръсеница! Но, ще продължа да го правя - ще отговоря и на останалите ти умотворения, но трябва да направя първо някои справки!

 

Хабитат

Г-н Каракачанов, тия всичките ли бяха симуланти, мошеници, и недостойни хора: Симеонова, Паси, Сотиров, Симов, Бонгалов и т.н.? И много ми е интересно кои са ви напр. експертите по Натура 2000 и биоразнообразие? Твърдя че ги познавам всичките и не знам никой от тях да е бил експерт на Зелената партия? Може би просто не

знам? Защо е това ваше неистово участие в този блог?

 

Ал. Каракачанов

 

Г-н Хабитат, по отношение на Симеонова аз ви предложих да ви покажа документи. Вие се притеснихте и отказахте, но продължавате да й вярвате! Ваша си работа. Паси и Сотиров, както и Любомир Иванов напуснаха Зелената партия на нейния Конгрес 1995 година. Те искаха промяна на политиката на партията, на практика обратен завой към СДС на Иван Костов. Кандидатираха Паси за председател и когато той събра 28 гласа от около 300 делегата заявиха, че напускат. Симов понастоящем се води председател на партията на Зелените след като Порточанов ги заряза. Той се присъедини към Порточанов понеже същият обещаваше моментално влизане в Парламента, високи постове, високи заплати... Бонгалов бе призован да си подаде оставката с решение на Националния съвет защото зад гърба на Зелената партия бе ходил до Женева за да защитава пред Зеления кръст г-н Димитър Бухларски. Същият Бухларски, който създаде Зеления алианс (където бе и Коце Маца) и който работеше срещу натура, същият „адвокат” Бухларски за който се разбра, че московската му диплома е фалшива. Същият Бухларски срещу, който аз и Христо Николов изписахме сума мастило до различни институции. Ние с Христо изнесохме борбата срещу Зеления алианс и Бухларски, а не вие! Между другото, благодаря Ви за възможността да демонстрирам как една партия трябва да се разграничава от неподходящите в нейните редици. Почнете и Вие – разграничете се от Симеонова!
По Натура 2000 съм ползвал и експерти (много свестни като хора), които може би са и във вашите редици – не съм ги питал. Но като гледам маниерите Ви се притеснявам да назовам имена за да не почнете да ги тормозите. Също така съм разчитал на Христо Николов и хората с който той има връзка.
А защо така „неистово” участвам в този блог? Аз и по-горе Ви го казах, за разлика от Вас аз не се крия зад партизански имена и за това много държа името ми да не се каля от никого, даже от аноними!
Все още имам надежда, че сте може би, макар и малко притеснителен, но просто един неинформиран човек, който го насъскват срещу Зелената партия. Затова, моля Ви, преди да излагате твърденията си, консултирайте се Петко и Андрей Ковачеви. Те освен, че са по-смели (излизат и със собствените си имена), са и много наясно с тези неща, който аз Ви осветлих. Така няма да изпадате в слаба позиция.

 

Ал. Каракачанов

Обещах, че ще отговоря на „Хабитат” (229) и Петко Ковачев (233) като направя някои справки. Хабитат, по време на местни избори централата на една партия носи отговорност за дейността на своята организация на местно равнище. Ако те са ни дали доказателства, че на местно равнище организацията на Екогласност са достойни хора, то ние нямаме основания да им откажем на местно равнище да се коалират. Още повече няма от къде да имам информация, кого ще подкрепя Екогласност по същото време на другия край на България. Нито съм бил длъжен да знам, нито съм можел да знам, нито мога да нося отговорност за действията на местната организация на друга партия в друг район! Искам още веднъж да Ви напомня, че аз съм борил срещу Зеления алианс и срещу Коце Маца, който беше негов член, докато от Ваша страна имаше оглушително мълчание!
Петко, от къде взе, че в Своге сме заложили на човек на ДПС, като там те нямат нито организация, нито регистрация! Изпадаш в ситуацията, когато ни обвиняваше за Несебър и за което, слава богу, се убеди че грешиш.
По отношение на Фидел Беев, когато го издигнахме срещу него не е имало нападки! Е, може би ти си знаел нещо (твоите познания за подземния живот са легендарни), но си мълчал за да паднем в капана. Скандала почна, когато местната организация на БСП не прие загубата и тръгна на война. Далеч съм от мисълта, че Беев е света вода, то за кой ли бизнесмен в България това може да се каже, но атаката почна като политическа! Факт е, че ние не приехме неговата молба отново да го издигнем след касирането на изборите. Причината, че не желаехме да ни включват в компроматна война, в чиято основа са политически интереси!

Към пишещите в блога. Предполагам, че вече си омръзнахме на самите себе си! Затова се надявам, че това ще е последното, което ще кажа тук. Естествено, при положение че няма още някой да се опита да ме обявява за камила въз основа на рисувани от него портрети! Ако просто заяви, че не ме обича, то ще го приема без възражения и с уважение.
А това, което искам да подчертая е, че Зелената партия сме се явявали на повече от десет национални и местни избори. Издигнали сме до сега буквално хиляди кандидати. Даже и да приемем, че имате основание (макар и да не е така) по отношение на няколкото имена, за които ни дъвчете, то пак плявата е само един – два промила! Коя партия може да се похвали с такива резултати?
Що се отнася за партията на Петко и Андрей Ковачеви – пожелавам им успех! Казах го вчера и в предаването на Велизар Енчев. Тук ще добавя, ако наистина искате той да бъде успех не само за вас самите, а и за каузата, то постарайте се да изцедите омразата от себе си! Тя е лош съветник. А също така, започнете наистина начисто! Разграничете се от Албена Симеонова, която твърди, че е ваш спонсор. Престанете да пътувате с нея в чужбина, не й позволявайте да говори по международни срещи от ваше име. Не се „гушкайте” с нея по митинги! За ваше добро ви го казвам.
Успехи на всички!