Зелена партия е силно възмутена от  абсурдните  обвинения във в-к „Република” срещу Тома Белев - човек, който е доказал, че не само обича българската природа, но и прави всичко възможно да  се опази такава, каквато е, и каквато трябва да я предадем на следващите поколения. Неговите доказани качества като човек и природозащитник, бяха причината Зелена партия да му предложи да оглави листата за първите избори за Европейски парламент през 2007 година.

В България е вече традиция и нещо нормално да се обвиняват невинни хора в какви ли не грехове и тези клевети да остават ненаказани. Както и повечето големи престъпления!

Вместо да се бори с корупцията и тежките престъпления, държавата подкрепя хора, които в името на своите лични интереси са готови на всичко! /виж http://www.greenparty.bg

Едва ли някой ще бъде наказан и за хилядите подарени земи и гори, за което Зелена партия, Зелени Балкани и други неправителствени организации/виж www.referendum.in/поискаха Референдум и приемане на специален закон за връщане на заграбеното!

Обвиненията срещу Тома Белев са обвинения и срещу цялата екологична общност и главната цел е, не само да бъдат омърсени и опорочени техните действия, а и да се представят като една малка групичка хора, работещи основно за собствените си интереси.

В момента имаме две ясни и конкретни цели – да защитим Пирин, като накараме нарушителят да си плати и да запазим земята си чиста от всякакви замърсявания. Не трябва да се допуска да се всее отново раздор в редиците на всички зелени! Разделяй и владей! Това е най-старият и изпитан метод на властимащите!

 

 

НИС на Зелена партия

21 юли 2011 г.