Тези хора винаги са били в предните редици в защита на българската природа, подложена през последните години на поголовно застрояване и презастрояване. Те единствени се опълчиха срещу инвеститори и кметове на общини, които ръководени от комерсиални цели, посягат на красивата ни природа. Именно уволнените неправомерно директори доказаха незаконното строителство, извършено от фирма „Краш” в защитената територия на Природен парк „Странджа”. Българският съд е издал осъдителна присъда, но покровителите на тази фирма, в лицето на някои управляващи, местни и на национално ниво, пречат на изпълнението й, и съответно на възстановяването в първоначален вид на терена под строежа. Тези директори и в момента са в процес на доказване на незаконните действия, извършвани от офшорната фирма „Витоша ски” АД на територията на Природен парк „Витоша”. Тук обаче, изглежда лобито сред управляващите, в лицето на председателя на ДАГ-Стефан Юруков, се чувства достатъчно силно след като предприема такива драстични мерки срещу тези последни мохикани, застанали със своя авторитет в защита на природата.
За нас това е поредният случай на корупция, който за съжаление ще има дългосрочни негативни последствия както за природата, така и за хората.
„ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ-БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНИ” се обръща към прокуратурата и ДАНС с поканата да се самосезират и да направят проверка на ДАГ относно заменките на горите, относно взаимоотношенията с офшорната фирма „Витоша ски” АД и държавните вземания, които тя дължи, относно уволнението на директорите на горецитираните паркове.
„ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ-БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНИ” се обръща към всички, които протягат „мръсни” ръце към малкото останала българска природа, с призива да проявят патриотизъм и да оставят природно наследство на бъдещите поколения. „Вие, с вашите незаконно натрупани пари, можете да си позволите живот и отдих в красиви кътчета извън България – ходете, където искате! Ние искаме нашите деца да живеят тук и да могат да се радват на чудната българска природа!”


27.02.2009г.                                    ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ-БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНИ
                                                      Член на ЕВРОПЕЙСКАТА ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ