На 12 август 2008 г. от 11.00 часа „Зелена партия/Българските зелени” официално ще влезе във владение на земята, намираща се на площад „Независимост” в София. Теренът се пада точно в така наречения Триъгълник на властта - между Президентството, Министерски съвет и канцелариите на Парламента (бившия Партиен дом).

От ръководството на най-голямата екологична организация в България припомнят, че действията им са следствие от Закона за горите, според който Държавната агенция по горите може безразборно да заменя стотици хиляди декари държавни земи по Черноморието и около зимните ни курорти. По силата на този закон вече са заменени около 500 хил. декара гори и земеделски земи, които, ако бъдат нанесени на картата на българското Черноморие ще представляват ивицата от Бяла до Бургас или от Калиакра до Варна.
„Зелена партия/Българските зелени” искат да заменят свои имоти в няколко родопски села на площ от 30 дка срещу значително по-малкия имот в центъра на столицата, без да имат претенции към каквото и да е обезщетение от държавата. Изгодната за МС и ДАГ сделка ще бъде ознаменувана със заграждения на новата собственост и кратка среща с журналисти. Бъдещите предприемачески планове на партията са да заменят терена под НДК за 250 дка в Габровския Балкан.