Рекордната бройка подписи, събрана само за един ден от хора, дошли специално за 24 часовото парти в името на каузата от Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Троян и други български градове, и от всички краища на София е над 6000.
Уникалното парти събра на едно място хора от различни възрастови групи и привърженици освен на каузата и на всички музикални стилове на българската сцена – реге, ска, дъб, хаус, дръм енд бейс, еймбиънт, африканска и бразилска музика, както и музика на живо с етно-инструменти.

Валентин Ганев, Стефан Мавродиев, Валери Йорданов, Деян Донков, младият режисьор Димитър Таралежков, са само някои от публичните личности, подписали декларацията на daspasimirakli.com, призоваваща за преустановяване на урбанизирането на дивите местности по Черноморието, предвидени за защита от европейската екологична мрежа НАТУРА 2000.

Въпреки разпратените над 150 покани до представители на “засегнатите” български институции, единственият политик, който уважи партито беше Александър Каракачанов от Зелената партия.

Следващата акция на всички, които подкрепят каузата ще бъде на 30 юни в община Несебър, където ще се решава съдбата на Иракли.

Връзки:
ДА СПАСИМ ИРАКЛИ!
Дата: 28 Jun 2006 15:16
Заглавие: iraqkli poslednata 4ast ot bulgariq
Автор: gabriela
Текст на коментара: bg.politici iskat da ostavat mladejite v b-q,za6to togava q razru6avat???? lydi li sa??