в която се настоява живущите в квартала да бъдат спасени от агресивна глутница кучета, обитаваща междублоковото пространство на бл. 11, кв. „Бъкстон”. Трима граждани вече са пострадали от опасните бездомни четириноги и са били на лечение. Въпреки това от общината не са реагирали адекватно. Единственото, което са направили, е да окосят тревата. А броят на опасните кучета продължава да расте и глутницата всява страх в живеещите наоколо хора, които не смеят да пускат децата си без надзор.
На срещата е бил обсъден и проблем, за който централата на партията е сигнализирала кмета на район „Витоша“ и служба „Гражданска защита” още през месец април. Става въпрос за опасно разрушената подпорна стена на реката зад стария завод за коприна в кв. „Княжево”. Стената се е срутила и две от къщите в квартала висят над свлачището. Нито „Гражданска защита“, нито общината обаче са взели някакви мерки.
Зам. кметът Емил Георгиев пое ангажимент да запознае кмета на район Витоша с проблема и подадената от “Зелена партия/Българските зелени” жалба, и да организира среща между двете страни на 18 юли 2008 г. (петък). Освен това г-н Георгиев обеща и да информира Столична община и оттам да бъде отпусната необходимата парична сума, за да бъде разрешен проблемът с кучетата.
От централата на ПП „Зелена партия/Българските зелени“ обещават да информират гражданите за резултата от предприетите от тях мерки.