Единствено коалицията "Левицата и Зелената партия" (№ 15 в интегралната бюлетина) предлага истинска социална и зелена алтернатива на олигархичното статукво в България

Още с публикуването на ХАРТА ЗА СВОБОДНА, СПРАВЕДЛИВА И СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ! ( https://www.facebook.com/coalitionlevicataizelenapartia) срещу нашата коалиция се започна полуприкрита борба, нещо което бе напълно очаквано. Предлаганите мерки в Хартата са убийствени за българския олигархичен модел и предлагат реален път за икономическо възраждане, социална справедливост и опазване на българската природа.

Към тези атаки на финала на кампанията се присъедини и т. нар. ПП "Зелените", която в своите послания сипе злобни и необосновани обвинения срещу Зелената партия. За съжаление, това също бе очаквано! ПП "Зелените" отдавна играят ролята на екологична секция на Реформаторския блок, който твърдо стои за шистовия газ, ГМО и носи основна отговорност заедно с БСП, ГЕРБ, ДПС  за съсипването на страната. Очевидно, че след като не можаха да влязат в коалиция с тази дясна и олигархична организация, ПП „Зелените” се опитват да си подготвят почвата за бъдещо влизане във властта, като показват своята привързаност към "идеите" на Реформаторския блок, атакувайки опитите на "Левицата и Зелена партия" да промени проолигархичната политика в страната.

За съжаление това поведение е от самото учредяване на ПП "Зелените". Те активно работиха срещу внесеният от Зелената партия законопроект за "Закон за връщане на заграбените чрез замени гори и земи" (http://www.greenparty.bg/index.php/2010-05-10-21-28-26). Тяхното ръководство не подкрепи даже в индивидуален план нито една инициатива на Зелената партия, като акциите срещу строежите на Копитото и в защита на Витоша, нито множеството антикорупционни проектозакони внесени от Зелената партия, като Закона за кредитните милионери, за проверка на имуществото и редица др.

Всичко това говори за дълбока обвързаност на ръководството на ПП „Зелените” с посочените среди, виновни за плачевното икономическо и социално състояние на  страната и разрушаването на природата. За съжаление, българинът вярва повече на този, който лъже по-гръмогласно, но да се надяваме, че на тези избори той ще предпочете промяна на олигархичния модел, а не станишевци, борисовци, костовци и прислужващите им .

НИС на Зелена партия