Но г-н Борисов вече има и собствен принос в „теоретичната” обосновка на фразата - „за кокошка няма прошка, за милиони няма закони”! След като фирма „Юлен”  е измамила, откраднала, заграбила обществена собственост в особено големи размери, вместо да се приложи действащото законодателство, г-н Борисов предлага то да бъде отменено и да се приеме нов закон, който да легализира кражбата. Нещо повече! Това се прави с оглед очакването да „изникнат още много подобни казуси”. Тоест, да се готвят следващите крадци на едро от държавата да бъдат миропомазани от  правителството и дарени с милиони!

Как да не се сетим за едно изказване на посланик на известна държава, че „в България има две правосъдия – за бедни и за богати”! От предложението на г-н Борисов става ясно, че в България има и ще има отделни закони за бедните и богатите!

Зелената партия настоява:

1 . Концесионният договор с фирма „Юлен” да бъде прекратен, поради драстичните нарушения от страна на концесионера.

2. Държавата да поеме управлението на съоръженията, с цел да не се проваля туристическият сезон.

3. Да се разработи план за компенсиране щетите, нанесени върху НП „Пирин”.

4. Да се дадат на прокуратурата всички лица от държавния апарат, съдействали за безобразията около концесионния договор с фирма „Юлен” по време на последните три правителства.

 

НИС на Зелена партия

06.07.2011г.