Свършено от нас през 2011

До г-н Мирослав Найденов
Министър на земеделието и храните

Копие:
До д-р Стефан Константинов
Министър на здравеопазването

Уважаеми г-н Министър,

От няколко дни натрапчиво попадаме на рекламата на адаптирано мляко NAN 2 по една от националните телевизии. Веднага получихме няколко сигнала към нашата организация от възмутени кърмещи майки и от лица, загрижени за здравето на децата в нашата страна лица, което на свой ред ни накара да сигнализираме на Вас.

До: Бойко Борисов
Министър-председател

Копие: Ваньо Танов
Директор на агенция "Митници"

Копие: Цецка Цачева
Председател на Народното събрание

Копие: Захарин Пенов
Директор на главна дирекция "Гранична полиция"

Копие: Калин Георгиев
Главен секретар на Министерство на вътрешните работи

Копие: Цветан Цветанов
Министър на вътрешните работи

Уважаеми г-н Министър-председател,

С настоящето писмо бихме искали да насочим вниманието ви към един проблем, който умишлено или не е отбягван през последните години. А именно проблемът с нелегалния трафик на цигари през сухопътните граници на България.

Декларация на Зелена партия
във връзка с решението на ВАС по делото с „хонорарите” на Ахмед Доган

 

За всеки гражданин на Република България, който не страда от остра умствена недостатъчност и има поне малко морал, е ясно, че двата милиона лева „хонорар” на Ахмед Доган за консултантските договори с дъщерното на "Минстрой холдинг" дружество - "Институт за строителство и минно дело", са си  чист подкуп.
Така се нарича от народа!
Защо тогава ВАС обявява Доган за невинен? Първата реакция е, че и българските съдии са подкупни. Много удобно за изпълнителната власт и мнозинството в парламента! В стила „ние ги хващаме – те ги пускат”.
Но всъщност, истината е друга!

До: Росен Плевнелиев
Министър на Регионалното Развитие и Благоустройството

Копие: Йорданка Фандъкова
Кмет на Столична Община

Копие: доц. д-р арх. Йорданка Кандулкова
Директор на НИНКН

Копие: доц. Тодор Чобанов
Заместник Министър на Културата


                                                                            ВЪЗРАЖЕНИЕ


Относно: Преустройство и благоустройство на пешеходна зона на бул. ”Цар Освободител” в участъка от площад Орлов мост до бул. ”Васил Левски”.

На 10.11.2010 г. стартира изложба с проекти за пешеходната зона на булевард „Цар Освободител"от площад Орлов мост до Софийския университет, наречена „Идея за общественото обсъждане на открито” в подлеза на Софийския университет.

За инициативата  се разбира с излагането на проектите на единствения участник – арх. Станислав Константинов, с което се дава възможността на столичани да изберат един от двата варианта на архитекта в период от 2 седмици.

Обектът е от първостепенно значение за облика, историята и функционалното развитие на София и е било редно провеждането на  дискусия в по-широк спектър от специалисти и проектанти с набавянето на повече мнения и препоръки.

До ПП „Зелените”
Копие: Европейска зелена партия

Уважаеми дами и господа,
Обръщаме се към вас с предложение за провеждане на среща на ръководствата на Зелена партия и ПП „Зелените”, на която да обсъдим организацията на ново учредително събрание на Балканската антиядрена коалиция, както и съвместни действия за обединяване на зеленото движение у нас. Основанията за това сме изложили в разпространеното от нас открито писмо, което прилагаме към настоящата покана.

НИС на Зелена партия
29 март 2011 г.