Спрете строителството! България се нуждае от своята природа„Зелена партия/Българските зелени“ участва днес в протест пред сградата на МОСВ срещу промяната на общия градоустройствен план на община Царево, с който ще се разреши застрояването на още площи около града. Протестираме срещу безразборното и незаконно застрояване на българското Черноморие, в частност района около Царево, и срещу строежите в защитените територии, заявиха Българските зелени. Настояваме от МОСВ да преценят професионално внесените за обсъждане промени в градоустройствения план и новите строежи да бъдат спрени. „Странджа не се продава“, скандираха младите еколози от „Зелените тигри“. Не сме срещу строителството по принцип - искаме Черноморието ни да се развива и да привлича туристи, но не за сметка на природата, казаха още еколозите.

Зелените тигриПредседателят на „Зелена партия/Българските зелени“ (член на Европейската зелена партия), Александър Каракачанов,  заяви, че построяването на нов комплекс на територията на Царево е равносилно на престъпление спрямо българската природа и българските граждани. Г-н Каракачанов внесе протестна декларация, адресирана до министър Джевдет Чакъров.
На протеста присъстваха и представители на други екологични организации, които носеха плакати с надписи: „Спрете бетона“ и пееха „Хубава си, моя горо“.
Зад полицейски кордон, точно срещу еколозите, собственици на ниви и имоти в Царево протестираха в полза на строителния проект.