Зелената партия изцяло подкрепя исканията на студентите за нов морал в политическия живот на България. Тази абсолютно назряла потребност обаче може да бъде удавена във вълна от демагогия, ако не бъде посочено за кого се отнася и в какво конкретно се състои този нов морал. Защото упрекът за липса на морал е еднакво значим както за сега управляващите БСП и ДПС, така и за доскоро управлявалия ГЕРБ, а в не по-малка степен и за основните партии от т. нар. „Реформаторски блок“ – СДС и ДСБ. Всички те, практически в еднаква степен, имат заслуга за източването на българската икономика в интерес на най-различни монополисти. Всички те, целенасочено работиха за обогатяването на себе си и своите „обръчи от фирми“, като оставиха огромна част от българския народ да затъне в мизерия.

 

Едновременно с това, визираните по-горе партии освен, че не се различават по моралния си облик, имат абсолютно идентична икономическа и социална политика, която те прилагат вече двадесет години. И тази политика, за съжаление, юридически е абсолютно законна! Тази политика е насочена към облагодетелстване на една малка част ПСЕВДО-БИЗНЕСМЕНИ, които корумпират управлението на държавата и техният основен „бизнес“ е да източват обществените фондове. Тази политика по никакъв начин не цели повишаване благосъстоянието на обикновения човек и подпомагане на реалните производители.

 

Тази вече двайсетгодишна политика е ИСТИНСКОТО И НАЙ-ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу българския народ.

 

Основната задача е нейната промяна! И не случайно нито БСП, нито ГЕРБ, нито Реформаторския блок говорят за нейната промяна!

 

Те всички искат една и съща политика, разликата е само в това - кой да бъде в министерските кресла!

 

06.11.2013 г.

 

НИС на ЗП