Красина Демирева, член на ръководството на Млади зелени и Националния изпълнителен съвет на Зелената партия е новият говорител на Федерацията на европейските млади зелени.

Тя беше избрана за съ-говорител на предсрочни избори, след оставката на един от говорителите на федерацията Ингрид Нюман, Швеция.

Красина е на 27 години, завършила е Международни отношения и има силен организационен опит, както и проявен зелен активизъм. Тя е част от федерацията от около три години и през този период е била координатор на Работна група за демокрацията и член на Изпълнителния съвет на федерацията.

“Искрено се радвам за подкрепата и доверието, което ми бе гласувано от Федерацията на европейските млади зелени, да заема този важен пост. Тази година е много важна за нас, тъй като подготвяме кампания за Евроизбори 2014. С кампанията ние целим да покажем силна зелена позиция на европейско равнище и да подкрепим нашите членове - организации на местно равнище в техните кампании за евроизборите. Ние искаме да видим повече млади хора в Европейския парламент, които да се борят за социална справедливост, устойчива зелена икономика и силно гражданско участие. Федерацията на европейските млади зелени ще подкрепи и промотира официално кандидатурите на млади кандидати за евродепутати. Тази година ние номинирахме  Ска Келер, Германия и за водещ зелен кандидат на кампанията за евроизборите, водена от Европейската зелена партия. Много предизвикателства ни предстоят, но съм уверена, че с позитивизъм и добра организация, ще успеем в нашите начинания”.

Федерацията на европейските млади зелени е младежкото крило на Европейската зелена партия и обединява над 30 организации от цяла Европа. Целта на федерацията е да промотира зелени идеи, да се бори за политическа промяна и да служи като платформа за обмен на знания и опит между различните организации. Федерацията организира годишно множество семинари, кампании и международни дискусии на зелена тематика. Някои от темите, по които се работи са свързани с равенство между половете, защита правата на ЛГБТ+ общността, социална справедливост и устойчива икономика, насърчаване на силно гражданско участие, борба с климатичните промени, свобода на движението и защита на правата на имигрантите, както и множество други теми.

Контанкти:

 

Красина Демирева:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." target="_blank">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Федерацията на европейските млади зелени: 
http://www.fyeg.org/main/