Декларация на Зелена партия

 

Основен проблем на икономиката на България е зависимостта й от мафиотизирани икономически структури, които източват ресурсите на страната и прикриват печалбите си. Те са и едни от структурите корумпиращи българската политика. Общоизвестен е фактът, че т.нар. „офшорни фирми“ са основно средство за извършване на такава дейност, чрез прикриване на произхода на парите и истинските си собственици.

Предстои поредната сделка с офшорна структура - пенсионен фонд "Доверие"  се продава на офшорната компания United Capital PLC. Заложени са парите на стотици хиляди граждани! Вместо лицемерно да прехвърля отговорността за тази сделка към Комисията за финансов надзор (КФН), Народното събрание трябва моментално да направи следните законодателни промени:

1.   Да прекрати всички текущи дейности и сделки и да забрани сключването в бъдеще на такива, където от една страна участват офшорни компании, а от друга - фирми с държавно и общинско участие, както и държавно или общинско имущество.

2.   Да прекрати всички текущи дейности и сделки, и да забрани сключването в бъдеще на такива, където от една страна участват офшорни компании, а от друга публични дружества, привличащи и боравещи с пари на гражданите.

Тези законодателни решения ще бъдат важна крачка в прекъсване на връзките на т.нар „политически елит“ с олигархични и мафиотски кръгове!

 

НИС на Зелена партия

17.07.2013