Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение в България организираха събитие на 28 април, което да проследи дебата за председател на Европейската комисия и да насърчи дискусии между българските кандидати за европарламент. Дебатът беше гледан онлайн по EURONEWS и в него участваха бившият премиер на Люксембург - Жан-Клод Юнкер (ЕНП), бившият лидер на европейските социалисти и председател на Европейския парламент - Мартин Шулц (ПЕС), бившият белгийски премиер - Ги Верховщад (АЛДЕ) и Ска Келер - Европейските зелени.


Кандидатурата на Ска Келер в първичните избори на Европейската зелена партия бе подкрепена от Зелена партия. Ска Келер се представи блестящо на президентския дебат. Тя говори за Европа изградена върху гражданско участие, необходимостта Европейската комисия да е по прозрачна и да защита
ва интересите на европейските граждани. За една Европа изградена върху устойчиво развитие, където се набляга на зелени работни места и инвестиции в сектори като възобновяема енергия и енергийна ефективност. Европа основана на солидарност и отворена към мигрантите.

След излъчването на телевизионния президентски дебат бе дадено възможност на български кандидати за евроизборите да представят своите кандидатури и идеите, за които ще се борят на европейско разнище.

От името на Зелена партия, Красина Демирева и Силвия Владимирова като кандидати за европарламента, представиха идеите на Зелена партия за предстоящите избори през май 2014.

Красина Демирева наблегна на необходимостта от засилване на гражданското участие, както и стимулиране на европейски политики, насочени към младежта. Насочване на фокуса на Европейския съюз към справяне с младежката безработица, създаване на устойчиви и качествени работни места, стимулиране на мобилността и подобряване на образователната система.