Включи се в протеста, за да покажем заедно, че гражданското общество в България е солидарно с европейското и се обявява против подписването на Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции със САЩ (TTIP) и на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада (CETA).

Организатори: Национална коалиция "Спри ТПТИ "(За Земята, Фондация за околна среда и земеделие, Грийнпийс България и Зелените), Солидарна България, Гражданска инициатива за забрана проучването и добива на шистов газ в България по метода хидравлично разбиване, Колектив за обществени интервенции, Зелената партия и Българската левица.

Сборен пункт: Паметника на Партиарх Евтимий, София, 17:00 ч.;

Маршрут: от Попа, по бул. Патриарх Евтимий до бул. Раковски, надясно до представителството на Европейската комисия, където ще спрем, за да изразим позициите си. Продължаваме до Министерство на икономиката. След престой там - продължаваме до Народното събрание.

Гражданите от Европа и САЩ са против подписването на Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции. Подписката в Европа достигна почти 3 000 000 подписа, а България преизпълни квотата си за събрани подписи. Въпреки това голям част от европейските и родните политици продължават да не се съобразяват с мнението на избирателите си. И това под лозунгите за "демократичност" и "прозачност". Ние не сме съгласни такива важни преговори да се случват на тъмно, като се имитира публичност. Не искаме в името на печалбите на тесен кръг корпорации да се жертват сувернитетът, здравето, социалните права и околната среда!

Ако и ти не искаш това, излез и го заяви на протеста!

https://www.facebook.com/events/1836787023214205/