Конгрес на немските зелениВ продължение на три дни, от 23 до 25 януари, във Вестафаленхален - Дортмунд, Германия, на състоялия се 29-и редовен конгрес на немската зелена партия „Грюнен”, немските зелени обсъдиха програмата си за предстоящите избори за Европарламент. На конгреса присъстваха близо 5 хиляди делегати, евродепутати и гости, сред които бяха и представителите на ПП ”Зелена партия/Българските Зелени” – Трифон Грудев (зам. председател) и Банита Фидьова (международен секретар).

Заседанието на конгреса бе излъчвано в реално време по телевизията и по интернет. В реално време бе съставена и листата на кандидат-депутатите. Всеки един от тях получи възможността да изложи своята платформа и да отговори на въпроси. Председателите на регионалните организации представиха доклад за състоянието на региона си, както и цялостни виждания за кампанията за евроизборите.
По време на конреса представителите на ПП „Зелена партия/Българските Зелени” проведоха ползотворни срещи с представители на немските зелени.